Kirjoitettu

Merkityksellisiä hetkiä Annikissa

Avattava sai suureksi ilokseen Annikin Runofestivaalilta myyntipöydän nurkan itselleen lauantaina 11.6.2016. Aamupäivällä taivas osoitti mieltään, kun ei päässyt mukaan maanpäällisiin runojuhliin ja heitti puutalokortteliin muutaman pilvellisen vettä.  Iltapäivällä runoja ei tarvinnut enää pukea pieniin sadetakkeihin. Kahvila tarjosi mustikkapiirakkaa ja esiintyjät parhaita ajatuksiaan ja tunteitaan. Yksi esiintyjistä tosin hyppi ympäriinsä yksilahkeisessa frakissa toinen jalka maalattuna valkoiseksi…

Avattavalle Annikki tarjosi paitsi oivan paikan tavata ihmisiä myös muutaman virstanpylvään. Toukokuussa lähestyimme festivaalin ansiokasta ja ansioitunutta vetäjää Simo Ollilaa sekä runoilija, kääntäjä, kirjailija J.K.Ihalaista ehdotuksella: Olisi hienoa painaa oma uniikki runo Annikkiin! Ehdotusta ei vastustettu ja J.K.Ihalainen runoili Saksasta käsin meille mitä ihastuttavimman kuvauksen Annikin puutalokorttelin tunnelmasta. Useimmat runon lukeneet halusivat sen heti itselleen ja muutama rohmusi useamman.

Tämä painettu runo on Avattavalle hyvin merkityksellinen, sillä se on ensimmäinen ensijulkaisumme ja myös ensimmäinen yhteistyörunomme. Toivomme ja teemme töitä sen eteen, että molempia tulee lisää vuosien saatossa. Me haluamme tuoda runon sinne missä tapahtuu, keskelle kaikkea ja jokaiseen sydämeen!

Anninkin Runofestivaali hengähtää ensi vuonna ja palaa entistä uljaampana kahden vuoden kuluttua. Valtavan suuri kiitos yhteistyöstä Simo Ollillalle ja J.K.Ihalaiselle.
Kuvasta kiitos Teemu Juutilaiselle.

Saara
saara@avattava.fi

Viimeiset Annikki-runomme ovat nettikaupassa myynnissä vielä hetken ajan.

J.K. Ihalainen ja Avattava-runo.
J.K.Ihalainen lukee kirjoittamansa Avattava-runon ”Runoilija vieraissa” avajaispuheessaan Annikin Runofestivaalilla 11.6.2016. Kuva: Teemu Juutilainen
Anna jotakin avattavaa!