Miten tämä toimii?

Valitse verkkokaupastamme teeman ja kuvauksen perusteella itsellesi tai läheisellesi sopiva runo – yksi tai lukuisia. Avattava runo on kaunis, painettu, A4-kokoinen paperi, joka taitellaan kirjekuoreksi. Ostettuasi runot me pistämme ne postiin. Kirjoitamme osoitteen joko itse runoon tai toimitamme runot kirjekuoressa.

Q: Kenen kirjoittamia runot ovat?
A: Myymme suomalaisten runoilijoiden kirjoittamia runoja. Suurin osa runoista on julkaistuja, mutta julkaisemme myös ennen julkaisematonta runoutta.

Q: Saanko lukea tilaamani runon ennen lähetystä?
A: Itse runon paljastamme kokonaisuudessaan vain Klassikot-kategoriassa. Saat kuitenkin tietää jokaisen runon julkaisuvuoden ja runoilijan nimen. Varoitamme kuvauksessa, jos runossa on mukana jotakin arkaluontoista. Värikoodien avulla osaat varoa seuraavia asioita: rakkaus, kuolema ja moderni runous. Löydät myös runot, jotka ovat myös lasten ymmärrettävissä 🙂 Tutustu runokoodistoomme alla.

Q: Milloin tilaamani runo on perillä?
A: Lähetyspäivämme on keskiviikko. Tiistaina kello kuuteen mennessä tilatut runot lähetetään keskiviikkona ja ne ovat perillä torstaina tai perjantaina. Ellet mainitse tiettyä lähetyspäivätoivetta tilauksessa, lähtee runo matkaan heti seuraavana keskiviikkona.

Q: Tietääkö vastaanottaja keneltä runo on?
A: Kyllä! Kirjoitamme lähettäjän nimen aina runon sisälle.

Q: Voinko tähdätä toimituksen tiettyyn päivään?
A: Kirjoita kommenttikenttään milloin toivoisit runon olevan perillä. Toteutamme toiveita mahdollisuuksien mukaan. Voit hyvin tilata runon tällä viikolla ja määrittää lähetyksen vasta seuraavalle viikolle. Juhlahetkille, kuten ystävänpäivälle ja äitienpäivälle, meillä on yleensä erilliset tarkat lähetyspäivät.

Q: APUA! Tilauksessani on virhe. Mitä minä nyt teen?
A: Ei hätää! Lähetä sähköposti: info@avattava.fi

Q: Mitä runon kanteen isoilla kirjaimilla kirjoitettu sana merkitsee?
A: Sana on poimittu itse runosta ja kiteyttää runosta jotakin olennaista.

Q: Entä jos haluan ostaa ja lähettää monta runoa kerralla? 
A: Kirjoita vastaanottajan osoitteet ja runojen nimet erillisiin osoitekenttiin tilausta tehdessäsi.

Q: Saako runoilija työstään varmasti korvauksen?
A: Ehdottomasti. Se on meille hyvin tärkeää. Maksamme tekijänoikeusmaksut kahdesti vuodessa.

Q: Miten myynnissä olevat runot valitaan?
A: Avattava myy hyviä, kauniita ja sykähdyttäviä runoja. Runot valitaan ajankohtaisen ja kiinnostavan teeman ympäriltä.

Q: Entä jos en halua lähettää vaan ojentaa runon itse?
A: Kaupassamme voit määritellä vastaanottajan osoitteen. Jos haluat antaa runon itse, määrittele itsesi vastaanottajaksi ja kirjoita lisätietokenttään, että aiot ojentaa runon. Silloin lähetämme sen sinulle erillisessä kuoressa. Runonipussa saat useamman runon edulliseen kappalehintaan.

Q: Sisältääkö hinta postimaksun?
A: Kyllä.

Runokauppamme on perustettu maaliskuussa 2016 ja toimii jo melkoisen sujuvasti. Kehitämme toimintaamme kuitenkin jatkuvasti, sillä haluamme, että asiakkaillamme on mahdollisimman mukavaa. Kaikkea palautetta arvostetaan ja hellitään. Lähetä meille kehitysideoita ja muuta palautetta osoitteeseen: info@avattava.fi

Sopivan runon valitseminen

 

Tämä runo sopii kaikille

Näitä runoja voi antaa oikeastaan kenelle vain. Ne keskittyvät tarkkailemaan ympäröivää maailmaa ilman sen suurempia emotionaalisia tai yhteiskunnallisia kannanottoja. Ne ovat siis ihan ok! Runoina ne voivat silti olla ylimaallisia, hurmaavia ja villejä!

 


Lapsetkin lukevat runoja

Lapsetkin lukevat runoja! Keltaisella merkityt runot sopivat lapsille, sillä niissä ei tapahdu mitään kauheaa tai omituista, eivätkä ne ole sudokuun verrattava pulmatehtävä. Nämä runot eivät kuitenkaan ole varsinaisia lastenrunoja tai -loruja ja soveltuvat siksi ehdottomasti myös aikuisille.

 


Moderni runo!

Näissä runoissa saattaa olla yllättäviä rivinvaihtoja, ylimääräisiä välimerkkejä ja sanoja, joita ei ole olemassa. Ne vaativat välillä useamman lukukerran, ennen kuin keriytyvät auki. Uskallatko tilata modernin runon? Harkitse vielä!

 


Runossa esiintyy romantiikkaa

Valitse sydämellä merkitty runo, kun haluat lähettää jotain omalle rakkaallesi. Niissä esiintyy romantiikkaa joko pieniä tai suuria määriä. Toisaalta kaverikin ansaitsee välillä romantiikkaa, vaikka sinä sen lähettäisitkin! Tilaa myös itselle. 🙂

 


Kuolema mainitaan tässä runossa

Mustan merkin  runoissa mainitaan kuolema. Runossa kuolema ei ole aina surullinen asia, vaan voi toimia myös näyttämönä elämälle. Harkitse kuitenkin, jos vastaanottajalla on elämässään vaikea hetki. Voit kysyä meiltä runon yksityiskohdista ja sopivuudesta tilanteeseen: info@avattava.fi.

 

 

Klassikot ovat kokonaisuudessaan luettavissa nettisivuillamme. Jos haluat pelata varman päälle, valitse klassikko 🙂

 


 

Tämä on Avattava-ensijulkaisu! Tätä runoa et löydä mistään muualta 🙂