Kirjoitettu

Rakkausruno puolisolle – no emmää!

Tietyt asiat lyövät ällikällä. Ensimmäinen pimeä ilta valoisan kesän jälkeen. Pesukoneeseen katoavat sukat. Kuinka vaikeaa on saada miehet ostamaan rakkausrunoja puolisoilleen.

Olemme kiertäneet nyt sen verran tapahtumia, että tässä voidaan jo puhua jonkinlaisesta (pirkanmaalaisesta) ilmiöstä. Yhdeksän kymmenestä miehestä vastaa kiemurtelevan ”Emmääää”, kun ehdottelen, että hän veisi messuilta kotiin rakkausrunon puolisolleen. Yksi kymmenestä nauraa röhöttää vaivaantuneesti punastuen.

Jatkoselitykset ovat seuraavat: ”Emmää näistä mitään ymmärrä.” Tai. ”Se luulee, että mää oon ollu pahanteossa, jos mää tämmösiä rupeen kotiin viemään.”

Minulla on vahva tunne, että nämä miehet ovat ymmärtäneet tämän aivan väärin päin!

Miten saada mies ostamaan rakkausruno puolisolle

 

Romantiikka päivässä

Jos romanttiset elkeet saavat naisen epäluuloiseksi, se tarkoittaa sitä, että näitä elkeitä on matkan varrella ollut liian vähän. Se ei suinkaan tarkoita sitä, että niitä ei pitäisi suorittaa sitäkään vähää. Suorittamani kyselytutkimukset kvalitatiivisesti laadukkaan naisjoukon keskuudessa aiheen tiimoilta vahvistavat teoriani.

Asialle laitetaan myös hämmentävän paljon painoarvoa. Rakkausruno puolisolle tuntuu keskustelujen perusteella edustavan miehille eräänlaista Suurta Elettä, jollaista ei ole tarpeen rakkaudentunnustuksen ja kosinnan lisäksi suorittaa.

Eräätkin kaksi vekkulia herrasmiestä Sastamalan Vanhan kirjallisuuden päivillä kiertelivät myyntipistettämme, kuin pojankoltiaiset omenavarkaissa. Uho oli kova, ajatus kiinnosti rutkasti, mutta lopulta rohkeus petti ja asia meni ihan leikinlaskuksi.

Eipä sillä, että leikinlaskussa mitään vikaa olisi.

Minä kuitenkin luulen, että tässäkin asiassa naisten kannattaa ottaa ohjat omiin käsiinsä ja lähetettää itse rakkausrunoja sekä puolisoilleen että itselleen. Ehkäpä siten voimme osoitettaa, ettei asiaan liity sen suurempaa dramatiikkaa. Olen nimittäin kuullut juttua, että vihjailevasti tietokoneen ruudulle auki jätetyt jutut eivät mene perille…

Nyt on enää selvitettävä, onko tämä puhtaasti paikallinen ilmiö vai mitä tapahtuu, kun siirrymme muille paikkakunnille. Mitä luulet?

Anna jotakin avattavaa!